Turkish Coffee Time

Turkish coffee time ble avholdt den 20. januar kl. 17 og tema var «Nordmenns første møte med innvandrere og innvandreres første møte med nordmenn». Vi var 8- antall deltakere i den første forsamlingen vår. Det var kjempe spennende å se mange ansikter, og dermed mange ulike tanker rundt bordet. Dagens tema var å fortelle om hvordan det var å møte innvandrerne for første gang, og hvordan det var for innvandrerne å møte majoritets befolkningen. Det kom mange ulike minner og synspunkter til syne, noe som bidrog til å gjorde diskusjonen mye mer spennende. Noen mente det var spennende å møte nye mennesker, mens andre syns det var mindre behagelig på grunn av lite kjennskap til den andres kultur og levemåte. Det var en i gruppen som hadde selv bodd i utlandet og som tilbake til Norge etter noen år. Hun nevnte at det tok sin tid å føle seg hjemme i et annet land, og at det var like utfordrende å komme tilbake til Norge og sette seg inn i den gamle levemåten.
Andre i gruppen med minoritetsbakgrunn, men som var født og oppvokst i Norge, påstod at de opplevde vanskeligheter med å kategorisere seg i den riktige kategorien, ettersom de var både helt norske og ikke-norske samtidig. Flere var enige med at det var større utfordringer for begge gruppene i Oslo sammenlignet med andre byer og tettsteder. Det er kanskje færre folk med minoritetsbakgrunn i andre byer i Norge og dermed mindre grad av bekjentskap til nye mennesker.
Det vi oppdaget i løpet av diskusjonen var at det var virkelig behov for å snakke og dele sine tanker om «den andre» med nye mennesker fra andre lag samfunnet. Det ble både tøft og samtidig veldig spennende å møte andre kvinner fra andre kanter her i Oslo.

0 comments

By